Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014


ΘΑΛΕΙΑ ΞΕΝΑΚΗ – «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ...» Η Θάλεια Ξενάκη παρουσιάζει τη νέα της δουλειά στο Ίριδα Art Studio, από 26 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2014.
 Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9.00 το βράδυ, πλαισιωμένα από ζωντανό μουσικό μέρος από τους Διονύση Μπουκουβάλα και Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο, ενώ την παρουσίαση θα κάνει ο φιλόλογος Φώτης Προβής. 
 Στη νέα της ατομική έκθεση, η Θάλεια Ξενάκη παρουσιάζει τη σύγχρονη κοινωνία, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις, κυριολεκτικές ή μεταφορικές, «τοποθετήσεις» του.
 Ίριδα Art Studio (Αρχ. Κοκκίνη & Διον. Ρώμα 1, περιοχή Ξενία, τηλ. 6977.511.748) 26 Σεπτεμβρίου με 5 Οκτωβρίου 2014 ώρες λειτουργίας: 6.00 – 9.00 μ.μ.

 Η Θάλεια Ξενάκη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στο Β΄ εργαστήρι ζωγραφικής του Χρόνη Μπότσογλου, με ειδικότητα στη σκηνογραφία στο εργαστήρι του Γιώργου Ζιάκα. Έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση (Απτικότητες, γκαλερί «Κρύπτη», 2008) και έχει λάβει μέρος σε 24 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει κάνει σκηνικά για τη θεατρική παράσταση Όνειρο Θερινής Νυκτός, για την ομάδα σύγχρονου χορού «Έκφραση», για τη μουσική παράσταση του Δημήτρη Μαρίνου «Ζακυνθινά μουσικά ανάλεκτα ΙΙ» και για τις παράστασεις σύγχονου χορού Υπήρξαν άνθρωποι, Η Βασίλισα του χιονιού και Ως το τέλος της ομάδας «Υλήεσσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου